Pershendetje i/e nderuar,

Si te regjistroni nickun tuaj

Perdorni Hotmail, MSN, Gmail ose Live.com gjate regjistrimit, dhe nese kodi konfirmues nuk ju vjen ne INBOX, kontrolloni JUNK mail.

 • Zgjidhni nickun tuaj. Ky nick/pseudonim duhet mos jete regjistruar nga dikush tjeter, dhe mundohuni mos merni nicka qe jane te ngjajshem me dike tjeter. Nicku duhet te permbaje shkronja A-Z, numra 0-9 (por jo si fillim i nickut) dhe disa simbole "_" dhe "-" por me kusht qe e njejta shenje mos perseritet teper se 2 here. Minimumi eshte 3 shkronja/shenja dhe maksimumi 16. Mbani mend qe disa nicka jane te stafit dhe nuk do mund te perdoren. Gjeni nicka te pershtatshem, (nicka te pakuptime nuk lejohen: aab, ssx, uuy ...etj) dhe mos jene ofendues ose provokues
 • Si te vendosni nickun qe ju pelqen dhe si te regjistroni. Shembull keni zgjedh nickun "Pranvera" . Shenoni kete komande per te mare nickun:
  /nick Pranvera
 • Regjistroni nickun tuaj. Shenoni kete komande dhe ndroni password me passwordin qe ju do e mbani mend dhe do jete teper se 6 shkronja/shenja/numra dhe perdorni email te sakte.
  /ns register Password [email protected]
 • Merni kodin konfirmues nga emaili juaj ne INBOX ose JUNK mail. Shenoni kete komande ne vazhdim: (Zevendeso confirmation_code me kodin nga emaili).
  /ns confirm kodi-i-konfirmimit
 • Nese nuk e keni pranuar emailin ende, provoni kete komande: /ns resend

 • Sa here qe kyceni ne chat, duhet te identifikoheni duke shenuar:
  /ns identify passwordin-tuaj
  /identify passwordin-tuaj ose
  /identify nickun-tuaj passwordin-tuaj (kjo menyre perdoret nese identifikoheni duke perdorur nick tjeter)
Arsyet kryesore qe ju nuk mundeni te regjistroni nickun tuaj:
 • Passwordi qe keni perdor nuk eshte teper se 6 shifra
 • Passwordi qe keni perdor eshte i njejt me nickun tuaj
 • Nicku qe mundoheni te regjistroni eshte i regjistruar nga dikush tjeter
 • Nese e lexoni kete mesazh -NickServ- You must have been using this nick for at least 120 seconds to register. - Duhet te jeni online teper se 120 sekonda per te mund te regjistroni nickun
 • Nuk e keni konfirmuar nickun pasi qe: keni perdor email te rrejshem, ose keni perdor Gmail (Nuk pranon email)

Nese kyceni ne chat (pas regjistrimit) dhe dikush e perdor nickun tuaj: shenoni: /ns GHOST <nickun-tuaj> <password-in> pastaj shenoni: /nick <nickun-tuaj> per ta larguar ate person nga chati dhe te merni nickun prape!

Gjithashtu mund te shenoni '/ns help' per te pare me teper komanda

Emaili i derguar nga ne duket keshtu

Derguar nga: [email protected]
Per: "nick" <[email protected]>
Subject: Regjistrimi i nickut (nick)
Pershendetje,
Ju keni regjistruar nickun%n ne AlbaChat.
Shenoni: \" /msg NickServ CONFIRM 5AnYh46DF \" (pa thojzat dhe oRigJinAl ShKRoNjat sI Ne eMaiL).
Pasi te keni konfirmuar nickun tuaj, shenoni /nickserv ajoin add #AlbaChat
Nese ky email ju ka ardhur me gabim ose ju nuk keni kerkuar qe te regjistroni nickun tuaj, ju lutem injoroni kete mesazh.
Nga stafi i AlbaChat
http://chat.zemra.org"