Komanda te pergjithshme:

Ne kete faqe do te mund te gjeni disa nga komandat me te perdorura ne chat, dhe do keni sqarime se si perdoren dhe cfar qellimi kane. Nese keni ndonje gje te paqarte, ju mund te na kontaktoni ne dhomen #ndihme. Shpresojme te gjeni ate qe keni kerkuar


/list - Ju jep listen e dhomave ne AlbaChat

/join #emridhomes - Ju mundeson te hyni ne dhome!
Shembull: /join #kuiz

/ignore - Mundeson te injoroni personin qe ju pengon ne PV
/unignore - E heq ignoren qe keni dhene me heret
Shembull: /ignore DeviL ose shikoni ketu: INJORO
Shembull: /unignore DeviL

/me - Ju mundeson te dergoni mesazh ne shembullin me poshte:
Shembull: /me i pershendet te gjithe te pranishmit!
do te duket keshtu:
* DeviL t pershendet te gjithe te pranishmit!

/nick nickujuaj - Mundeson te ndroni nickun tuaj
Shembull:/nick DeviL
Shembull:/nick Vera
Shembull:/nick Pranvera
/mode nickujuaj +R ose /umode2 +R - E bllokon PV tuaj vetem per nickat qe jane pa regjistruar
/mode nickujuaj -R ose /umode2 -R - E liron PV tuaj per te gjithe
/mode nickujuaj +D ose /umode2 +D - E bllokon PV tuaj per te gjithe (pervec administratoreve)
/mode nickujuaj -D ose /umode2 -D - E liron PV tuaj per te gjithe
/mode nickujuaj +P ose /umode2 +P - E bllokon pv per te gjithe, pervec ato qe i keni ne liste
/mode nickujuaj -P ose /umode2 -P - E liron PV tuaj per te gjithe
* /pmlist - jep listen e usereve qe mund te ju shenojne ne pv
* /openpm NICKUN - Shton nickun e dhene ne listen e bardhe
psh: /openpm DeviL
* /openpm NICKUN -persist - Shton nickun e dhene ne liste dhe e mban ne memorie edhe pas shkeputjes se lidhjes
psh: /openpm DeviL -persist
* /closepm NICKUN - I ndalon mundesine nickun te dhene qe te ju shenoje ne PV
psh: /closepm guest*

/whois - Mundeson te shikoni me teper informata reth personit qe deshironi
Shembull: /whois DeviL

!shiko Nickname ose Host - Mundeson te shikoni kur ka qen dikush online
Shembull: !shiko DeviL ose /msg RadioZemra shiko *!chat@*.zemra.org

!msg NICKUN mesazhin - Mundeson te leni mesazh per personin qe nuk eshte ne chat momentalisht

Shembull: !msg DeviL vetem deshta te pershendes se nuk te kam takuar online
Shembull: !msg DeviL kur ta marish kete mesazh, me thir ne telefon
KUJDES

Mesazh mund te leni per persona qe perdorin nick te njejte sa here qe hyn ne chat

Nese ju nuk perdorni nick te njejte, atehere ne fund te mesazhit shenoni dhe kush jeni

Komanda per stafin e AlbaChat

Klikoni KETU per ti pare komandat e EggDrop-ave

Klikoni KETU per ti pare komandat e OPs

Klikoni KETU per ti pare komandat e IRCop