Rregullorja e AlbaChat


 • Ne publik perdorni vetem gjuhen SHQIPE ne privat cfar te doni!
 • Mos shenoni tekste teper te gjata - teper se 250 shkronja sepse bllokohen automatikisht!
 • Bisedat private mos i nxjerni ne publike!
 • Ndalohet perdorimi i nickave te pakuptimte, ofendues dhe provokues
  • Te pakuptimte: gdfgf, aaaaaa1, asasas, etj.
  • Ofendues: magjup, kafsha, bythmadh*, i/e-shtremet, budall ... etj
  • Provokues: te-madh, k-18cm, te-trashe, a-ma-jep etj
 • Mos perdroni proxy ose firewall!
 • Jo flood - Shenim i shpejte ose i pakuptimte!
 • Jo klone - Lidhje me teper pseudonime (nikcname)!
 • Jo reklama te cfardo forme! (vetem LINK i youtube do tolerohet (por mos perseritet i njejti link 2 here)
 • Reklamimi i faqeve, profileve te Facebook, Skype, Twitter, Instagram, [email protected], Numra Telefoni etj. ndalohen!
 • Mos shenoni me shkronja te MEDHA ne publik!
 • Mos i perseritni te njejtat fjale/fjali radhazi!
 • Ne PUBLIK mos shenoni adresa te Skype, numra telefoni, email adresa apo informata personale!
 • Mos perdorni nicka te piste, prvokues, seksual, ofendues, politik, racist apo fetare!
 • Kerkesat per cyber sex ndalohen - nese dikush ankohen ju largoheni automatikisht!
 • Ndihma sociale apo kerkes per para/lek ndalohet!
 • Mos perdorni nicka te huaj - nese ata kan gabuar, ju mund te blloheni shkak perdorimit te atij nicku!
 • Kercenime, diskriminim, racizem, sharje dhe ofendime ndaj stafit, chatit ose chatuesve tjere ndalohet rreptesisht!
 • Mos shenoni nga nje fjale ne fjali, psh:
  • (Zemra123) tung
  • (Zemra123) si
  • (Zemra123) je?
  • (Zemra) pershendetje, si jeni?
 • Mos i ndani fjalet me pika, por leni vend te zbrazet: psh: mirdita.si.jeni?
 • Sqarim reth spamfilter-it:

  Mundohuni te mos shenoni tekste teper te gjata pershkak se ndodh qe disa here ato tekste te bllokohen nga chati autmoatikisht
  Bllokimi ndodh per shkak te reklamave te shumta dhe ndodh qe fjalite qe ju shenoni te permbajne te njejtat shkronja si ato te faqeve qe reklamohen si ne shembullin e meposhtem:
  (Zemra3251) qenke femer teper sexxxxyyy
  Kjo fjali do te bllokohet per shkak se ne kemi bllokuar perseritjen e shkronjes X, shkak faqeve XXX

  Komanda per vizitoret


  /list - Ju jep listen e dhomave ne AlbaChat

  /join #emridhomes - Ju mundeson te hyni ne dhome!
  Shembull: /join #kuiz

  /ignore - Mundeson te injoroni personin qe ju pengon ne PV
  /unignore - E heq ignoren qe keni dhene me heret
  Shembull: /ignore DeviL ose shikoni ketu: INJORO
  Shembull: /unignore DeviL

  /me - Ju mundeson te dergoni mesazh ne shembullin me poshte:
  Shembull: /me I pershendes te gjithe te pranishmit!
  do te duket keshtu:
  * DeviL I pershendes te gjithe te pranishmit!

  /nick nickujuaj - Mundeson te ndroni nickun tuaj
  Shembull:/nick DeviL
  Shembull:/nick Zeshkan
  Shembull:/nick Bukuroshe

  /mode nickujuaj +R - E bllokon PV tuaj vetem per nickat qe jane pa regjistruar
  /mode nickujuaj -R - E liron PV tuaj per te gjithve
  /mode nickujuaj +D - E bllokon PV tuaj per te gjithe (pervec administratoreve)
  /mode nickujuaj -D - E liron PV tuaj per te gjithe
  /mode nickujuaj +P - E bllokon pv per te gjithe, pervec ato qe i keni ne liste
  * /pmlist - jep listen e usereve qe mund te ju shenojne ne pv
  * /openpm NICKUN - Shton nickun e dhene ne listen e bardhe
  psh: /openpm DeviL
  * /openpm NICKUN -persist - Shton nickun e dhene ne liste dhe e mban ne memorie edhe pas shkeputjes se lidhjes
  psh: /openpm DeviL -persist
  * /closepm NICKUN - I ndalon mundesine nickun te dhene qe te ju shenoje ne PV
  psh: /closepm guest*

  /whois - Mundeson te shikoni me teper informata reth personit qe deshironi
  Shembull: /whois DeviL

  !shiko Nickname - Mundeson te shikoni kur ka qen dikush online
  Shembull: !shiko DeviL
  Shembull: !shiko *!chat@*.zemra.org
  !msg NICKUN mesazhin - Mundeson te leni mesazh per personin qe nuk eshte ne chat momentalisht

  Shembull: !msg DeviL vetem deshta te pershendes se nuk te kam takuar online
  Shembull: !msg DeviL kur ta marish kete mesazh, me thir ne telefon

  KUJDES

  Mesazh mund te leni per persona qe perdorin nick te njejte sa here qe hyn ne chat

  Nese ju nuk perdorni nick te njejte, atehere ne fund te mesazhit shenoni dhe kush jeni
  =================================

  Kontaktoni stafin e Zemra.Org

  =================================
  Per cdo problem, ankese, kerkese apo sugjerim mund te kontaktoni staffin e Zemra.Org ne Faqen e Kontaktit
  ONLINE ne AlbaChat (vazhdoni pak me poshte per CHAT) ose ne e-mailin tone: [email protected]

  Staffi i Zemra.Org ju deshiron chat te kendshem!
  =========================================